2011. szeptember 28-án, Debrecenből fél négykor indult egy kis csapat útnak Budapestre, a Művészetek Palotájába, a Bartók Béla Nemzeti hangversenyterembe, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyére. Az út alatt, amíg elértük célunkat, kiselőadások színesítették az autóbusz monoton zaját.

Több diákon kívül, egyik nevelőtanárunk, Szakolczai Zsolt tanár úr elmesélte Brahms, Haydn és Kovács János karmester életét, ami igazán érdekesnek bizonyult, tapsvihar követte.

Megérkezésünket követően átvettük jegyeinket és elfoglaltuk helyeinket az első és második sorban. Csodálatos volt látni, hogy Kovács János karmester milyen átéléssel vezényel és a zenekarral milyen összeszokott párost alkot.

Az előadás alatt volt egy szünet, majd azt követte egy másik, Brahms IV. szimfóniája, amit meg nagyobb átéléssel játszottak el, mint az első kettőt.

Mielőtt hazaindultunk a Művészetek Palotája melletti zikkurat tetejére “zarándokoltunk”. A Duna part és az est fényei mindenkit elvarázsoltak, gyönyörű fővárosunkban.

Nagy Rita
10. h osztályos tanuló
2011